sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Oravavilinää

Oravia näkee liikkeellä enemmän kuin vuodenvaihteen aikoihin.
Silloin tuntui, että tontille tultiin vain syömään ja sitten piilouduttiin jonnekin nukkumaan.

Oravien suosikkipaikka on etupihalla oleva kelo.
Sen päässä käydään syömässä poskiin varastoituja herkkuja ja siellä voidaan istua seurailemassa ympäristön tapahtumia.Joskus meille käännetään selkä ja vahditaan tiellä liikkujia.
Oravat eivät mene tiellä kulkevaa ihmistä piiloon, mutta jos mukana on koira,
 niin silloin piiloudutaan.
Häntä voi olla selän lämmikkeenä tai se voi  koko komeudessaan roikkua alaspäin.Seuraavien kuvien istujasta tulee mieleen, että onkohan meidän oravat lihavia vai onko turkki pörhöllään kylmyyden takia.
Kelossa on kaksi aukkoa.
Ylemmästä aukosta voi mennä sisälle ja alemmasta tulla ulos.
Kelon sisus jaksaa kiinnostaa oravia vuodesta toiseen.
Takapihan puolella voi vilistää vaikka varaston katonharjalla.Puissa riittää myös paljon tutkittavaa.
Jos kesken kaiken alkaa väsyttää, niin silloin kömmitään isoaukkoiseen pönttöön.


Pöntön suuaukolla näkyy usein oravannaama katselemassa ulos.
8 kommenttia:

 1. Aivan ihania orava kuvia! Itsekkin olen luonnosta ja eläimistä kiinnostunut, mutta toistaiseksi olen saanut otettua kuvia vain eläinten jäljistä (: Inkeri Puutarhurintytär

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravien kuvaaminen on paljon helpompaa kuin esimerkiksi lintukuvaus. Nämä meidän tontilla liikkuvat oravat ovat tottuneet kuvaamiseen, välillä tuntuu, että ne jopa poseeraavat meille.

   Poista
 2. Voi hyvänen aika sentäs! Niin ihania ja naurattavia kuvia ja tekstejä, että en taatusti heti saa unta - kiitos kuvista ja nauruista :)

  VastaaPoista
 3. Oravien touhuja on hauska seurailla. Hyviä, selkeitä kuvia! Pidin varsinkin harmaasta oravannaamasta pöntön reiässä - kuvasta; oravalla on niin tyytyväinen ilme kasvoillaan.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia <3 Aivan ihania :) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkisen suloisia oravia ja ihania kuvia! Ihan kuin tuolla kelon nokassa istuvalla oravalla olisi rukkaset käpälissään☺️

  VastaaPoista
 6. Mukavaa huomata, että moni on tutustunut meidän tontin oraviin. Blogistani löytyy vuosien varrelta kymmeniä oravajuttuja. Tunnisteista löytyy oravien lisäksi myös postaus oravatietoa, jossa yhdistelin luettua tietoa oravista ja meidän ottamia kuvia. Uusia oravakuvia varmaan kevään mittaan otetaan ja lisää postauksia tehdään.

  VastaaPoista