maanantai 17. joulukuuta 2018

Kuvia etupihan vesialtaalta ja ruokintapaikalta

Viime viikolla oli pakkaspäiviä, joten lintujen kylpyaltaan vesi oli koko ajan jäässä.
   Koska lunta ei janon sammuttamiseen ollut, niin linnut ja oravat yrittivät epätoivoisesti löytää vettä jäätyneestä altaasta.
Teimme välillä jäähän avantoja, toisinaan veimme sinne lämmintä vettä.
Altaan reunalla näkyi monia janoisia.
Pienikin sulan veden kohta löydettiin aina.

Tässä viime viikolla napsittuja kuvia veden ja jään ääreltä.Lauantaina allas oli niin umpijäässä, että vettä ei löytynyt lainkaan.
Orava ihmetteli asiaa altaan reunalla ja pysähtyi vielä altaan takana olevalle kivelle katselemaan.Välillä lintuja katsellessa tuntuu kuin niillä olisi erilaisia ilmeitä eri asioita toimittaessaan.
Seuraavien kuvien sinitiaisillakin näyttäisi olevan monenlaisia tuntemuksia.
Ensimmäisessä kummastellaan talipalloja, toisessa maistettiin hieman omenaa (maistuikohan pahalle) ja kolmannessa suunnitellaan talipötkön syöntiä.
Talipötkötelineellä nähdään monenlaista käytöstä ja eleitä.
Toisinaan ruokaillaan porukalla.


Joskus sovitaan toisen lajin kanssa samalle ruokatarjoilulle, tosin välimatkaa pitää olla.


Joskus pääsee ruokailemaan rauhassa yksinään.
Vuosia lintuja ruokkineena ottaa innolla vastaan erilaisia ohjeita talviruokinnasta.
Toisinaan luetut tai kuullut lintujen ruokintaohjeet eivät käytännössä toimikaan.

Luin jostain, että puukiipijälle pitää "voidella" rasvaa puun rungolle.
Tein ohjeen mukaan, mutta lintu meni suoraan talipötkölle ruokailemaan.Radiosta kuulimme, että varpuset pitävät hirssistä.
  Löysin kaupasta pussiin pakattuja kuivia hirssitankoja ja uskoin lintujen ihastuvan niihin.
   Talitiaiset kävivät niihin tutustumassa ja istuskelemassa niiden päällä ja mustarastaskin niitä tutki, mutta kukaan ei niitä kyllä ole syönyt.Ilmeistä ja eleistä puhuttaessa oravat ovat todellisia esiintyjiä.
Seuraavan kuvan yksilö on kuin yksinvaltias talipötköllä.


Oravien ruokailuasennot ovat myös mitä kummallisempia.     Seuraavien kuvien orava oli syömässä etupihan lintulaudalla kun se huomasi parin metrin päässä olevassa ikkunassa kuvaajan.
Linnut yleensä pelästyvät sisältä näkyvää liikettä, mutta oravaa asia kiinnosti kovasti.

5 kommenttia:

 1. Kiitos taas ihanista kuvista, niistä tulee aina hyvälle tuulelle! Minäkin olen huomannut, että kyllä linnuilla (ja näköjään oravillakin) erilaisia ilmeitä on.

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat kyllä niin hienoja nämä kuvasi! Kateellinen noin suuresta lintumäärästä ruokintapaikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meidän lähistöllä ei taida oikein kukaan muu syöttää lintuja, joten ne ovat sitten kaikki meidän pihalla. Uskon, että linnut ruokaa etsiessään huomaavat, mihin muut lentävät ja seuraavat parvea.

   Poista
 3. Tykkään kovasti seurata omassa pihapiirissä lintuja ja oravia. Minulla ei ole kunnollista objektiivia niiden kuvaamiseen, joten käyn nautiskelemassa lintukuvista muiden blogeissa. Sain Kivisen Vilmalta vinkin tästä sinun blogistasi ja taidanpa jäädä vakioseuraajaksi.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava lukea, että olet käynyt tutustumassa meidän tontin elämään, toivottavasti jatkat käyntejäsi. Minä olen tehnyt näitä juttuja melkein neljä vuotta, postauksia on kertynyt tähän mennessä 356. Käy tutustumassa myös vanhempiin juttuihini, linnut ja oravat ovat niissäkin pääosissa, tosin kesäaikaan tuo puutarha tulee mukaan. Rauhallista joulunaikaa myös sinulle!

   Poista